Artvin’de 44. Festival Gerçekleşti

ARTVİN’DE FESTİVAL COŞKUSU

Artvin’de gerçekleştirilen “44. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali” boğa güreşleri ile devam ediyor. Artvin Belediyesi tarafından şehrin merkezine 12 kilometre mesafedeki 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda, boğa güreşi kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen festivalin üçüncü gününde, “küçük orta”, “büyük orta” ve “süper baş” kategorilerinde toplam 38 boğa arenada mücadele etti. Bazen yağmur, sis ve soğuk havanın etkili olduğu yaylada, boğa güreşleri binlerce izleyici tarafından ilgiyle takip edildi.

KATEGORİ ŞAMPİYONLARI AÇIKLANDI

“Küçük orta” kategorisinde Erkan Keskin’in “Bozo” adlı boğası, “büyük orta”da Selim Sargun’un “Çirkin Kral”ı ve “süper baş” kategorisinde Osman Tebelleş’in “Nişan” isimli boğası, rakiplerini alt ederek şampiyon unvanını kazandı. Güreşlerin ardından düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren boğaların sahipleri kupa ve hediye çekleri ile ödüllendirildi. Ödüller, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve diğer yetkililer tarafından verildi.

ÖNEMLİ

Yassı Höyük’te Kazı Çalışmaları Devam Ediyor

Afşin ilçesindeki Yassı Höyük'teki kazılarda Geç Tunç Çağı'na ait büyük bir yapı ve silolar keşfedildi. Uzmanlar, Assur Ticaret Kolonileri Dönemi hakkında önemli veriler elde ediyor.

Muhammed Yasir Kılıç, başarılı YKS öğrencisi

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muhammed Yasir Kılıç, YKS AYT sözel bölümünde Türkiye 10'uncusu olarak başarıya imza attı. Aile desteği ve disiplinli çalışmanın önemine dikkat çekti. Hedefi, Boğaziçi veya Koç Üniversitesi'nde okumak.

Daha Fazlası!