Ayvalı Barajı Yedi Yıl Sonra Tamamen Doldu

Geçmiş yıllarda kuraklık nedeniyle su seviyesinin ciddi şekilde düştüğü Oltu ilçesinde, bu yıl yaşanan yoğun yağışlar Ayvalı Barajı’nı yeniden doldurdu. Oltu Çayı üzerinde bulunan barajın doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığı bildirildi. İş adamı Fuat Demir, “Ayvalı Barajı 7 yıldır ilk defa bu kadar doldu. Şu anda doluluk kapasitesinin üzerine çıkmış durumda. Bu nedenle baraj kapaklarının açılması muhtemel görünüyor” şeklinde konuştu. Bölgedeki yağışların tarımsal sulama ve enerji üretimi açısından olumlu etkiler yarattığı ifade edilirken, barajdaki yüksek su seviyesinin önümüzdeki dönemde de üretime önemli katkı sağlaması bekleniyor.

YAĞIŞLARIN BARAJ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Yoğun yağışlar, Oltu’daki tarımsal faaliyetleri destekleyerek çiftçilere fayda sağlıyor. Barajın doluluk oranının artması, bölgedeki tarım arazilerinin sulanmasında önemli bir rol oynayacak. Enerji üretimi açısından da bu durum, bölgedeki elektrik ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olacak.

GELİŞEN SU SEVİYESİ VE GELECEK ÖNGÖRÜLERİ

Ayvalı Barajı’ndaki su seviyesinin artması, önümüzdeki günlerde barajın kapaklarının açılmasına neden olabilir. Bu durum, bölgenin su yönetimi açısından dikkate alınması gereken bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Su seviyesinin yükselmesi, hem enerji hem de tarımsal üretim açısından olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kayınpeder Damadını Öldürdü

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde kayınpederi Y.E. ile arasında çıkan tartışma sonrası bıçaklanan 30 yaşındaki İ.O., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışmanın büyümesi üzerine meydana geldi.

Kaza Sonrası Kavgada Baran Fakhani Öldü

Sultangazi'de 34 GG 502 plakalı otomobilde bulunan Hakim Fakhani ve iki oğlunun karıştığı trafik kazasının ardından başlayan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Fakhani ailesine bıçak ve sopalarla saldırıldı.

Erzurum’da Diyaliz Hastası Yangında Can Verdi

Erzurum Kazım Karabekir Paşa Mahallesi'nde beş katlı bir binanın birinci katında yangın çıktı. Gece saatlerinde başlayan yangında 71 yaşındaki diyaliz hastası Hacer Tikankuş hayatını kaybetti.

Bursa’da Karı Kocayı Sokakta Katletti

Bursa Yıldırım'da bir kişi tartıştığı çifti silahla vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için polis çalışma başlattı.

Trump Hamaney İçin: Tanışmaktan Onur Duyarım

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te düzenlediği bir etkinlikten sonra İran Savaşı'nı değerlendirdi. İran'la anlaşma yapmaya yakın olduklarını tekrarladı.