Birleşik Krallık Enflasyonunda İlk Kez Düşüş

TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ’NDEN BEKLENTİLERİN ALTINDA SONUÇ

Birleşik Krallık’ta Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Eylül ayında yıllık bazda %1,7 artış göstererek ekonomistlerin %1,9’luk beklentisinin altında kaldı. Aylık bazda TÜFE ise sabit kalmayı başardı ve %0,1 artış bekleyen tahminleri karşılayamadı.

HİZMET ENFLASYONU BEKLENTİLERİN GERİSİNDE

Hizmet enflasyonu da öngörülerin altında kalarak %4,9 seviyesinde kaydedildi. Bu değer, %5,2’lik medyan tahminin oldukça altında bulunuyor.

STERLİN DOLAR KARŞISINDA DEĞER KAYBEDİYOR

Açıklanan enflasyon verilerinin ardından İngiliz sterlini, dolar karşısında %0,4 değer kaybederek 1,3021 seviyesine geriledi. Bu, son bir aydan daha uzun bir süre içinde görülen en düşük değer oldu. Uzmanlar, İngiltere Merkez Bankası’nın faiz politikasına yönelik beklentilerin yeniden şekillendiğini belirtiyor ve ikinci bir faiz indiriminin olasılığının masada olduğunu ifade ediyor.

ÖNEMLİ

Enkaz Altındaki Araçlarla 40 Milyonluk Dolandırıcılık

Deprem bölgesinde maddi hasar gören araçların şasi numaralarının değiştirildiği belirlenirken, 40 milyon liralık haksız kazanç elde eden 15 şüpheli gözaltına alındı.

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Yapıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü, otoyol ve tünellerin güncel ücretlerini açıkladı. Yeni tarifelerle ilgili detaylar paylaşıldı.

Daha Fazlası!