SICAKLIK ETKİSİ ARTIYOR
Muğla’nın turizm merkezi Bodrum’da etkili olan kavurucu sıcaklıklar artış gösteriyor. Termometreler 36 derecelere ulaşırken, hissedilen sıcaklığın 41 dereceyi bulduğu ilçede, hem yerli halk hem de turistler serinlemek için sahillere yöneliyor. Denize girenler bu şekilde sıcak havadan kurtulmaya çalışırken, bazı tatilciler ise şezlonglarda güneşlenmeyi tercih ediyor.
GELECEK GÜNLER İÇİN UYARILAR VAR
Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü, 19 Temmuz itibarıyla sıcaklıkların daha da artacağına dair bir uyarı yaptı. Bu uyarıya göre Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 7 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor.
SALGAZLI PLAJLARDA YOĞUNLUK
Bodrum’un merkezi sahillerinden Kumbahçe Paşatarlası, sıcak havanın etkisiyle oldukça yoğun bir gün geçiriyor. Sahildeki tüm şemsiyelerin açık olduğu bu alan, tatilcilerin serinlemek için denize girmek amacıyla görüntülenirken, bazıları da gölgede kitap okuyarak veya sohbet ederek zaman geçiriyor.
DİĞER PLAJLARDAKİ DURUM
Bitez, Gümbet, Ortakent ve Türkbükü gibi popüler plajlarda benzer yoğunlukların yaşandığı gözlemleniyor. Tatilcilerin sabahın erken saatlerinden itibaren plajlara akın ettiği, öğle saatleri geldiğinde ise şezlong bulmanın neredeyse imkansız hale geldiği anlaşılıyor.