BIST 100 Endeksi Güne Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,11 yükselişle 9.986,53 puandan başladı. Ancak gün içerisinde 10.008’e kadar yükseldikten sonra kalıcılık sağlanamadı ve endeks yeniden eksi bölgeye geçti. Sonuç olarak endeks, günü yüzde 0,76 düşüşle 9,900.25 puandan tamamladı. Günlük işlem hacmi ise 76.5 milyar TL olarak gerçekleşti.
Analistlerin Değerlendirmesi ve Önümüzdeki Ekonomik Gündem
Analizlere göre, BIST 100 endeksinde 10,000 ve 10,150 seviyelerinin direnç, 9,900 ve 9,700 puanın destek konumunda olduğu belirtildi. Piyasalar, geçmiş faiz kararlarının etkilerinin devam ettiği bir haftayı geride bıraktı ve yeni haftada yoğun bir ekonomi gündemi ile karşı karşıya kalacaklar. Yurt içinde motorlu kara taşıtları istatistikleri, güven endeksleri, kapasite kullanım oranı, yabancı ziyaretçi sayısı ve dış ticaret rakamları ön plana çıkacak.
Önemli Ziyaret ve Toplantılar Geliyor
Önümüzdeki haçta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın ABD’de yapacakları temaslar yakından takip edilecek. Ayrıca, TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti de gündemde önemli bir konu olacak. Yurt dışında ise Öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileri ile birlikte, ABD’de ve dünya genelinde çeşitli ekonomik göstergelerin takibi yapılacak.