Bu kadarına pes! YÖK fişlemek için bakın ne yapmış?

'Toplumsal Faaliyetler Birimi' adıyla kurulan birimin 'iç ve dış tehditlere karşı psikolojik harekat çalışmaları' adı altında öğretim üyeleri ve öğrencileri fişlediği belirtiliyor. Birim aynı zamanda, aralarında üniversitelerin de olduğu 'ilgili birimleri ülke menfaatleri doğrultusunda' da yönlendiriyor. YÖK, bu amaçla özel bir birim kurduğunu kendi internet sitesinde itiraf etti.

Sitede yayınlanan 2006 yılı Faaliyet Raporu'nun 'Toplumsal Faaliyetler Birimi' başlıklı bölümünde psikolojik harekat çalışmaları hakkında bilgi veriliyor. Buna göre YÖK iç ve dış tehditlere karşı psikolojik harekat çalışmaları yapıyor. Toplanan bilgiler, raporlaştırılarak 'gizlilik derecesine' göre kim olduğu açıklanmayan ilgili makamlara gönderiliyor. Raporda şöyle deniliyor: "Devletimizin varlığına, bağımsızlığına, ülke ve millet olarak bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzenine, toplumun huzur ve güvenine yönelik iç ve dış tehditlere karşı dünyada ve ülkemizde ön plana çıkan Psikolojik Harekat ve Kamu Diplomasisi girişimleri çerçevesinde devletimizin bazı yetkili makamları tarafından milli güvenlik politikaları çerçevesinde hazırlanan ve psikolojik harekat faaliyetleri olarak değerlendirilen programlarda yer alan başkanlığımızca icra edilecek faaliyetlerin, ilgi alanları itibarıyla başkanlığımız bünyesindeki birimler ile üniversitelerimize bildirmek, söz konusu birimleri ülkemizin milli menfaatleri doğrultusunda faaliyetler yapmak üzere yönlendirmek, yapılan faaliyetler ile ilgili sonuçları toplamak, toplanan verileri analiz ederek rapor halinde ilgili makamlara sunmak, faaliyetlerle ilgili yetkili makamlarca yapılan toplantılara iştirak etmek, 'bilmesi gerekenin bilmesi' ve 'gizli gizlilik derecesi' ilkelerini içeren faaliyetlerin yerine getirilmesinde; yapılan her türlü toplantı, değerlendirmeler, yazışmalar ve postalama (zarf kapatma, paket yapma ve evrak alıp-verme) işleri bizzat birim personeli tarafından yerine getirilmekte."

Bu arada YÖK'ün faaliyet raporu ve psikolojik harekatta bulunduğu itirafı ulusalcı kesimlerce organize edilen Cumhuriyet mitingleriyle ilgili soru işaretlerine sebep oldu. Bilindiği gibi YÖK'e bağlı pek çok üniversitenin rektörü mitingler için dersleri ve sınavları iptal etmiş, miting alanlarına özel otobüslerle öğrenci taşımıştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Barış Alper Yılmaz Şampiyonlukları ve Geçmişi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray'ın oyuncusu Barış Alper Yılmaz, sezon başındaki transfer sürecine dair düşüncelerini paylaştı.

Galatasaray Xavi Simons İçin Harekete Geçti

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi hedefi doğrultusunda Tottenham oyuncusu Xavi Simons ile görüşmelere başladı. Yönetim, transfer için önemli bir bütçe ayırmayı planlıyor.

Borsa İstanbul’da Yükseliş Eğilimi Sürüyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne 14.611,95 puanla 0,09'luk artışla giriş yaptı.

FIFA’dan Türk Kulüplerine 3 Dönem Transfer Yasağı

FIFA, Gençlerbirliği, Gaziantep FK ve Ankaragücü'ne 3 dönem geçerli olmak üzere transfer yasağı cezası uyguladı.

Asensio’nun Geleceği Başkanlık Seçimine Bağlı

Fenerbahçe'nin yıldızı Marco Asensio'nun geleceği, yapılacak seçimlerin ardından yeni yönetim ve teknik direktörle birlikte netlik kazanacak.