Yaklaşık 10 aydır hizmet veren Bey Obası Çadırı, içinde bulunan Mini Köy Müzesi ile Polonya’da yapılan bir yarışmada dünya birinciliği ödülü de almış. Bey Obası Çadırı’nın bin 200 metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük kıl çadırı olduğunu söyleyen Çadır’ın ortaklarından Tarkan Soykan, “Yabancılar, kırsal alanda gördükleri bir iki kıl çadıra bakarak ülkelerine döndüklerinde Türklerin çadırlarda yaşadığını anlatıyor. Biz bu çadırla hem ülkemizin bozuk imajını düzeltiyor, hem de turizmin bu yeni alternatifini değerlendirmiş oluyoruz. 2 milyon keçiden toplanan kılla yapılan çadırımızı özellikle Antalya-Denizli yolu üzerinde bulunan Korkuteli çevre yoluna kurduk. Türkiye’ye gelen 2 milyon turistin 1,5 milyonu Pamukkale’ye geliyor.” dedi.
İşlerinin beş yıldızlı otellere göre çok daha zor olduğunu, zamanla yarıştıklarını söyleyen çadırın diğer ortağı Tuğrul Boztürk, “Anlaşmalı olduğumuz turlar bize sadece 20 dakika ayırıyorlar. Yapacağımız her şeyi 20 dakikaya sığdırmamız gerekiyor. Hedefimiz çadırımızda bir yılda 150 bin turist ağırlamak.” diye konuştu.
Yerli turiste de hizmet veren Korkuteli’nin Yazır Köyü sınırlarındaki Bey Obası Çadırı’nda 12 personel bulunuyor. İsdihdam konusunda yöre halkından da yararlandıklarını söyleyen Boztürk, bu alanda en büyük hayallerinin çadırdan otel kurmak olduğunu sözlerine ekledi.