Büyükçekmece Gölü’nde sular yükseliyor

Havaların soğumasıyla birlikte suların çekildiği Büyükçekmece gölü ve Marmara Denizi'nde su seviyesi normale dönüyor.

Yapılan incelemelerde suyun 50 ile 100 metre arasında çekildiği görüldü. Ayrıca deniz ve gölde kum adacıklarının meydana gelmesi yüzünden balıkçı teknelerinin karaya oturduğu gözlendi. Yalova’dan sonra Büyükçekmece’de meydana gelen su çekilmesi sonrası, bölgeye teftişe gelen Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Oğuz Gündogdu göl ve denizde yaşanan çekilme olaylarının meteorolojik bir olay olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Gündoğdu “Birkaç gündür yaşanan bu olayları takip ediyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Günlerdir tüm yurtta yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Marmara Denizi’nde bu tür gel gitler görülebiliyor. Yaşanan bütün olaylar meteorolojiktir. Korkuya mahal verecek herhangi bir durum yoktur.” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün deniz kıyısı ve göl çevresinde yaptığı açıklamada “Önceki gün yaşanan su çekilmesi olayları 35 yıldır görülmememiş bir durumdu. Göl ve denizde suyun 50 ile 100 metre arasında çekilmesine tüm halkımız şaşırmış ve halk arasında ufak paniğe de yol açmıştı. Ama bugün görünen o ki deniz ve gölümüzdeki su seviyesi yavaş yavaş eski halini alıyor” dedi.