FUARDA YER ALAN PROJELER VE KATILIMCI SAYISI
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, geniş bir katılımla kapılarını açtı. Fuarda öğrenciler, danışman öğretmenlerinin yardımıyla yürüttükleri projeleri katılımcılara sunarak bilimsel süreci paylaşma imkanı buldu. Öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek hedefiyle düzenlenen fuarın açılışına Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, şube müdürleri Muhammed Atlı ve Veli Ceng, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fuarda, Fen Bilimleri Öğretmeni Ali Demir’in koordinasyonunda 5 danışman öğretmen ile 40 öğrenci görev aldı.
PROJELERİN İÇERİĞİ VE TEMALAR
Araştırma, inceleme ve tasarım türünde hazırlanan projeler; bilimsel yaklaşım ve toplumsal fayda kriterlerine uygun şekilde geliştirildi. Toplamda 19 proje, 6 farklı bilimsel alan ve 12 tematik başlık altında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ziyaretçiler, öğrencilerin yenilikçi fikirlerinden ve projelerin kalitesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.
KAYMAKAMIN DEĞERLENDİRMESİ
Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, fuar sırasında yaptığı açıklamada, gençlerin bilimsel çalışmalara olan ilgisinin sevindirici olduğunu belirterek, “Bu tür etkinlikler, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sunuyor. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyorum” dedi.