Zeybek oyununun bireysel bir oyun olduğunu söyleyen Bakan Çelik, “Artık ele tutuşularak oynanan halaylar çekmeliyiz. Hatta birbirlerine daha sıkı tutunarak çekilen Karadaniz horon oynamalıyız.” diye konuştu.
Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu ile Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesi’nin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Doç Dr Hüseyin Çelik, “Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası” çerçevesinde, kampanyanın başladığı 11 Eylül 2003 tarihinden bu yana hayırsever işadamları tarafından 2.5 katrilyon kaynak yaratıldığını, bin 400 okulun tamamlanarak eğitimi ve öğretime kazandırıldığını söyledi.
Hükümetin, ihtiyaçların karşılanması için Muğla’ya 27 trilyon Türk Lirası ödenek gönderildiğini ifade etti. Marmaris’in dünyanın cennet köşelerinde biri olduğunu dile getiren Bakan Çelik, “Yağmur, güneş, kum, deniz orman, temiz hava hepsi burada mevcut. Marmaris’in fiziki açıdan herhangi bir problemi yok. Biz burada kaliteyi artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca bu bölgedeki turizmin için de Dalaman Havalimanı’na da 200 trilyon ödenek ayırdık. Gökova – Marmaris arası duble yol çalışmaları devam ediyor. Deniz turizminden yeterince faydalanamıyoruz. Bunun için de Güllük Limanını tamamlayıp faaliyete geçiriyoruz. Turizm’de kısa süreli sancılar olabilir. Ülke olarak turizmdeki hedefimizin 20 milyon turist ve 30 milyar dolar döviz gelir elde etmektir.” dedi.
Hayırsever işadamı Sıtkı Zaralı’nın “Bozburun’a yapılacak bir okul için her türlü fizibilite ve altyapı çalışmalarını hazırladım. Biz aile olarak eğitime baş koyduk. Eğer maddi bir katkıda bulunulursa, Bozburun’a da bir eğitim kurumu kazandırabiliriz” sözlerine Bakan Çelik, “Hiç merak etmeyin. Para gönderiliyor” diye cevap verdi.
41 derslikli ve 1230 öğrenciye eğitim ve öğretim verecek olan Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu’nda ayrıca üç derslikte zihinsel öğrencilerin eğitim ve öğretimi için dizayn edilmiş olduğu öğrenildi. Çok amaçlı salonu, kantini, büfesi, bilgisayar sınıfları, ana okulu ve kreşi ile modern bir eğitim kurumu olan Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu, Bakan Hüseyin Çelik, işadamı Doğan Tugay, okul sahibi Sıtkı Zaralı, Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu ve iki ilköğretim okulu öğrencisinin kurdelayı kesmesi ile hizmete açıldı oldu.