OLAYIN GERÇEKLEŞTİĞİ YER VE TARİH
Olay, 18 Ağustos’ta Süleymanpaşa ilçesindeki Gazioğlu Mahallesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonunda yaşandı. Bu esnada Süleymanpaşa Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Can Ekiciler, aracına akaryakıt almak üzere durdu. Tam bu sırada taksiyle üç kişi istasyona geldi. İşte bu grup ile Ekiciler arasında tartışmalar başladı.
ŞÜPHELİNİN HAREKETİ VE SONUÇLARI
Tartışma sırasında şüphelilerden R.K., üzerinde taşıdığı tabancayı çıkardı ve Mustafa Can Ekiciler’e ateş açtı. Ekiciler, yüzüne aldığı kurşunla yaralandı ve kanlar içinde yere yığıldı. Olayın ardından, şüpheliler geldikleri taksi ile olay yerinden kaçtı.
GELEN YARDIM VE TUTUKLAMA
Mustafa Can Ekiciler, ihbar üzerine bölgeye ulaşan sağlık ekipleri tarafından Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan Ekiciler, maalesef 6 gün sonra yaşamını yitirdi. Olayın ardından jandarma, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlattı ve üç şüpheliyi yakaladı. Jandarma işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ekiciler’i vuran R.K. tutuklanırken, diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.