Çin depreminde en az 15 ölü 450 yarali var

Çin'in dogusundaki Jiangxi ( Ciansi) eyaletinde meydana gelen Richter ölçegine göre 5.7 siddetindeki depremde en az 15 kisinin öldügü, 450'den fazla kisinin yaralandigi bildirildi.

Depremin ünlü yazlik tatil bölgesi Jiujiang (Ciucian) ile 42 bin nüfuslu Ruichang (Ruiçan) bölgesini vurdugu belirtildi.

Çin’in devlet televizyonu depremde 15 kisinin öldügü ve onlarca yaralinin oldugunu duyurdu.

Çin Sivil Isler Bakanligi da yaralananlar arasindaki 20 kisinin durumunun ciddi oldugunu ve depremde 130 bin evin hasar gördügünü açikladi.

Deprem dolayisiyla 420 bin kisi güvenli yerlere tahliye edilirken, depremin komsu eyaletler olan Hunan, Hubei ve Anhui’de de hissedildigi ifade edildi.

ABD Deprem Bilgi Merkezi ise depremin 5.5 büyüklügünde oldugunu açikladi. Daha önceki açiklamalarda ölü sayisinin 14, yarali sayisinin 370 oldugu belirtilmisti.

Arama ve kurtarma çalismalarinin devam ediyor.