Yaşanan üzücü olay, yurt gündeminde geniş yer aldı. Olayın haber ajanslarına düşmesinin hemen ardından başlayan tepki telefonları ve fakslar, belediyenin hatlarını kilitledi.
Zaman Gazetesi’nin tüm il ve ilçe temsilcilikleri ile diğer basın kuruluşlarının yetkilileri, yaşanan olayı kınadı. Partilerin Genel Başkanları, Balaman’ın istifasını isterken AK Parti Genel Başkan yardımcıları da olayı kınadı.
Olay, SSK ile ilgili bir kanun için görüşme yapılan meclis salonunda yankılandı. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, meclis kulislerinde Balaman’ın kınandığını açıklayarak, böyle bir hareketin halkı temsil eden birine yakışmadığını söyledi. Basının bu tarz tepkilerle susturamayacağına dikkat çeken Özçelik, bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ise Başkan Balaman’ı partisi adına kınadığını bildirdi. Haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarına karşı yapılan saldırının kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Özkan, “İyi günlerimizde her zaman yanımızda olmasını istediğimiz basın mensuplarına bu tür saldırılar asla hoş karşılanamaz. Kendisi hakkında gereken işlemin yapılacağını ümit ediyor, darp edilen gazeteci arkadaşlarımız ve camiasına geçmiş olsun diyoruz.” şeklinde konuştu.
Bu arada Zaman Gazetesi bürosunun telefonları da geçmiş olsun demek için arayanlar nedeniyle kilitlendi. Yurt içi ve yurt dışından birçok telefon ve faks alan İl Temsilcisi Arif Bayram Taş, bu zor günlerinde kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiğini bildirdi.