DİDİM’DE YAPILAN OPERASYON
Aydın’ın Didim ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonda, toplamda 82 bin 760 adet doldurulmuş makaron ele geçirildi. Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Didim İlçe Jandarma Komutanlığı, 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçu kapsamında koordineli bir çalışma yürütüyor.
Didim ilçesinde, elektronik sigara ve sigara imalatı ile ticareti yaptığı belirlenen şüpheli bir kişinin iş yerinde ve ikametinde gerçekleştirilen aramada, 82 bin 760 adet tütünle doldurulmuş makaron, 10 kg açık tütün ve nargile tütünü, 15 adet elektronik sigara, 126 adet elektronik sigara likiti, 1 adet elektronik nargile cihazı, çeşitli miktarda paket sigara/puro, 1 adet sigara sarma makinesi, 1 adet tabanca, 2 adet şarjör ve 17 adet fişek ele geçirildi.
ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Şüpheli şahısla ilgili adli ve idari süreçlerin sürdüğü bilgisi alındı. Bu operasyon, yasa dışı sigara ve tütün ticaretine karşı yürütülen mücadelede önemli bir aşama olarak değerlendiriliyor.