Leman dergisi soruşturmasında dikkat çeken gelişme yaşandı. Dergide yayınlanan bir karikatür yüzünden önceden dava açılan karikatürist Doğan Pehlevan hakkında, bu kez “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırlandı.
CUMHURBAŞKANINA HAKARET
Savcılığın yaptığı tespitler çerçevesinde, Pehlevan’a ait olduğu öne sürülen bir sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren bir paylaşım yapıldığı belirtildi. Bu paylaşımın “onur, şeref ve saygınlığı zedeleyici nitelikte” olduğu ifade edildi.
SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM
İddianamede yer alan ifadesinde Doğan Pehlevan, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, “Hiçbir sosyal medya platformunda hesabım bulunmamaktadır. Ünlü bir dergide karikatürist olarak görev yaptığım için adıma başkalarınca hesap açılma ihtimali oldukça yüksektir. Yapılan paylaşımdan bilgim yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.” açıklamasında bulundu.
4 YIL 8 AYA KADAR HAPİS TALEBİ
Hazırlanan iddianamede, Pehlevan’ın “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.
then "Add to Home Screen"