Dsi Koruma Altında Su Temin Etti

MALATYA’DA SU KAYNAKLARI KORUMA ALTINA ALINDI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Malatya ve Bursa’nın bazı ilçeleri ve mahalleleri için içme ve kullanma suyu sağlayan kuyu ve kaynakları koruma altına almayı kararlaştırdı. DSİ’nin Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlarına göre, Malatya’nın Kuluncak ilçesinde yer alan Konaktepe ve Göğebakan mahallelerindeki dört kuyu, bu alanların içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu kuyuların bulunduğu alanlar, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda koruma altına alındı. Belirlenen alanların korunması amacıyla kaynakların çevresinde “mutlak koruma alanı” oluşturulması kararlaştırıldı.

BURSA’DA KAYNAĞA KORUMA UYGULAMASI

Bursa’daki Karapınar Kaynağı da koruma kapsamına alındı. Bursa’nın Gürsu ilçesine içme ve kullanma suyu temin eden Yıldırım ilçesindeki Karapınar Mahallesi’ndeki bu kaynak, koruma şartlarına tabi tutuldu. Bu çerçevede, bölgenin korunması amacıyla kaynağın çevresinde “mutlak koruma alanı” ile “1. ve 2. derece koruma alanları” oluşturuldu.

ÖNEMLİ

İsrail Ordusu Gazze’ye Saldırıyor

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırılarında, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 40 Filistinli hayatını kaybetti. Çok sayıda ev ve barınak tahrip oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Başlıyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde normal sezon son haftası yarın Türk Telekom ile Beşiktaş Fibabanka karşılaşmasıyla başlayacak. İlk 6 sırayı alan takımlar play-off’a yükselecek.

Daha Fazlası!