EDİRNE’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU
Edirne’deki Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen bir operasyonda, toplamda 50 kilo 979 gram uyuşturucu sporluğuna dair önemli bir buluş yaşandı. Yapılan operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.
DETAYLI ARAMA YAPILDI
Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, Türkiye’ye giriş yapmaya çalışan iki aracı risk kriterleri çerçevesinde X-ray taramasına yönlendirdi. Şüpheli yoğunluk tespit edilen otomobil, detaylı bir inceleme için hangara alındı. Aramada Narkotik dedektör köpeği “Bodri” de görev aldı ve aracın tampon bölgesine gizlenmiş presli 59 paket halinde 5 kilo 156 gram esrar bulundu.
MİNİBÜSTE KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ
Diğer araç olan minibüsün zeminine gizlenmiş suntayla kapatılan bölmede ise metal plakalar tespit edildi. Bu plakaların altında yer alan lastik kauçuk maddelerin içerisinde vakumlu poşetler bulunarak toplamda 45 kilo 823 gram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, hakimlikteki sürecin ardından tutuklandı.