EDREMİT’TE YENİ PROJE GELİŞİYOR
Balıkesir’in Edremit ilçesinde altyapı imalatları tüm hızıyla gerçekleştiriliyor. Edremit Körfez Bölgesinin en büyük yatırımı olarak dikkat çeken Jeotermal Kaynaklı Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), tamamlandığında 1.500 kişiye iş imkanı sunacak. Proje kapsamında mesleki eğitim alanları, teknik altyapı bölgeleri, seralar, otoparklar, yeşil alanlar ve yollar hızla yükseliyor. Edremit TDİOSB, katma değerli tarımsal üretime büyük bir ivme kazandırarak birçok yan sektöre can veriyor.
ALTYAPI ÇALIŞMALARI NELERİ KAPSAMAKTA?
Çevresel sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda devam eden altyapı çalışmaları hakkında bilgi vermek için Edremit TDİOSB Yönetim Kurulu, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında toplandı. Toplantıda Kaymakam Odabaş, “Edremit TDİOSB’de altyapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. OSB’de yapılan imalatların tamamı yerel üreticiden temin edilmekte olup şu an bile Edremit TDİOSB, oluşturduğu katma değer ile 270 kişiye istihdam olanağı sunuyor. Bu projeye sağlanan katkı ve destek için tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
TOPLANTIYA KATILIM GÜÇLÜDÜ
Toplantıya Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker ve Edremit TDİOSB teknik ekibinden İnşaat Teknikeri Kasım Dilekçi, İnşaat Teknikeri Gülden Ablak ve Bölge Müdürü Selma Tekçe katıldı. Altyapı uygulama imalatlarının yanı sıra projenin ilerleyişi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Projenin tamamlandığında çok sayıda kişiye iş imkanı sunarak ilçe ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.