Ege Bölgesi’nin en huzurlu köyü…

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili sakinleri, Ege Bölgesi'nin en huzurlu köyü olduklarını söylüyor.

Kızılkeçili Muhtarı Osman Akçay, köylerinin ilçe merkezine yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta olduğunu, son nüfus sayımına göre 4 bin 580 kişinin ikamet ettiğini söyledi.

Yaş ortalamasının 60-65 olduğunu belirten Akçay, köy halkının yaylada meyve sebze üreterek geçindiğini kaydetti.

Ege Bölgesi’nin en huzurlu köyü olarak Türkiye’de de örnek gösterilebileceklerini belirten Muhtar Akçay, “Ben 65 yaşındayım, bugüne kadar tek bir adliyelik olaya rastlamadım. Bu köy halkının birbiriyle dayanışma içinde olması, sevgi ve saygıda kusur etmemeleri, karşıdaki insanı samimi görmelerinden kaynaklanıyor. Bizim aramızda eşitsizlik kavramı yok. Herkes birbiriyle iyi geçinir. Köyümüze jandarma, sadece devriye görevi için gelir, geçerken de yolumuzu kullanır. Onun dışında bugüne kadar jandarmanın farklı bir olay için geldiğini hatırlamıyorum.” şeklinde konuştu.

Köyde zaman zaman kız kaçırma olduğunu ancak onu da kendi aralarında hallettiklerini belirten Osman Akçay, ”Çevreden ve protokolden, huzurlu köy olduğumuz için takdir alıyoruz.” dedi.