Eissporthalle Frankfurt’ta düzenlenen organizasyonda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Enes Özdemir, finaldeki stresle başa çıkarak altın madalyayı kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bu, onun altıncı Avrupa şampiyonluğu oldu. Dört kez takım katada, iki kez bireyselde madalya kazandı. Geçen yılın Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatan Özdemir, bu yıl da aynı başarıyı tekrarladığı için memnuniyetini dile getirdi.
AVRUPA OYUNLARI HEDEFİ
Kariyerinde altıncı Avrupa şampiyonluğuna ulaştığını vurgulayan milli karateci, “Mutluyum. Daha büyük başarılar için en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz bir sonraki yıl Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Oyunları. Avrupa Oyunları Türkiye’de olacak, bu yüzden ekstra mutluyum.” ifadelerini kullandı. Özdemir, gelecek yıl hem Avrupa Şampiyonası hem de Dünya Şampiyonası’nda altın madalya alarak ülkesini en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladığını belirtti.
OLİMPİYAT HEYECANI
Enes Özdemir, olimpiyatlarda yer alma hayalinden bahsederek, karatenin olimpik olmamasının kendisini üzdüğünü ifade etti. Her sporcunun hayalinin olimpiyatlar olduğunu söyleyen Özdemir, “Dünya Şampiyonası’nda kazanmak ile olimpiyatlarda altın madalya almak hiçbir zaman aynı şey değil. Hayalim olimpiyat şampiyonu olmak ve karatenin olimpiyatlara girmemesi beni çok üzüyor.” dedi. Karate sporunun 2032 yılı olimpiyatlarına dahil edilmesini umduğunu da ekledi.
KATA FİNALİ DEĞERLENDİRMESİ
İtalyan rakibi Alessio Ghinami ile yaptığı kata finaline de değinen Özdemir, “Kendimi iyi hissettiğim için ‘Tamam ben bu maçı aldım.’ dedim. Hissiyatım çok iyiydi. Yaptığım hareketleri çok güzel şekilde hissettim. Skorları tek tek gördük, 7-0’lık bir skora doğru gidiyorduk ama 6-1’de kaldık.” ifadeleriyle, gelecek yıl daha iyi bir performans sergilemeyi umduğunu belirtti.