OTOBÜS DURAĞINDA ZORLU ANLAR
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, Gençosman Mahallesi İstanbul Yolu üzerinde yolcu dolu bir belediye otobüsü durağa yanaştı. Fakat, otobüs iyice dolduğu için engelli çocuğu olan bir anne-baba araçlarına binemedi. Dakikalarca binmek için şoförden rica eden bu çift, otobüsün dolu olduğunu öğrenince direnişe geçerek, otobüsün önüne yatarak aracın geçmesine engel oldu.
DUYARLI YOLCULAR DEVREYE GİRDİ
Anne ve babanın engelli oğullarını bindirmek için çaba sarf etmeleri diğer yolcuların dikkatini çekti. Bazı yolcular, otobüsten inerek ailenin araca binişine yardımcı olmayı kabul etti. Alanda oluşan bu destek, ailenin mağduriyetini azaltmayı amaçladı.
SIK SEFER İSTEĞİ
Duyarlı vatandaşlar, otobüslerin dolu olmasından dolayı seyahat sırasında zorluk yaşayanlar için güzergah üzerinde daha sık sefer yapılması gerektiğini açıkladı. Bu durumun, özellikle engelli bireyler ve aileleri için gereken bir konu olduğu belirtildi.