Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki on altı milyon vatandaşa selamlarını ileterek, huzur ve enerjileri için teşekkürlerini sundu. “Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek programa katılan misafirlere yönelik sıcak bir karşılama gerçekleştirdi. İstanbul’a aşklarını yeni eserler ve yatırımlarla göstermeye devam ettiklerini ifade eden Erdoğan, projelerine günlük olarak yenilerinin eklendiğini vurguladı. Tüm sabotaj girişimlerine rağmen tarihi yapılar inşa ettiklerini belirten Erdoğan, İstanbul’u Türkiye Yüzyılı’na daha güçlü bir şekilde hazırlayacaklarını belirtti.
YENİ ESERLER İLE İLERLEME
Açılışı yapılacak olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için topluluğa seslenen Erdoğan, geçmiş ve geleceğin bütünleştiğini dile getirdi. Bir şehri tanımlayan unsurların sadece fiziksel yapılar değil, insan olduğunu söyleyerek, “Sadece betondan ibaret bir şehir, ruhsuz ve kimliksiz bir şehirdir” değerlendirmesinde bulundu. İstanbul’un, geçmişe benzer şekilde inşa edilmesi için çalışıldığını anlatan Erdoğan, şehirlerin oy tercihleriyle ilgilenmediklerini, 86 milyonun her ferdine birinci sınıf hizmet sunmaya çalıştıklarını kaydetti.
İSTANBUL BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR
Gençlerin İstanbul’un önemini bilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “İstanbul bizim gözbebeğimizdir” ifadesini kullandı. Kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerine yönelik acil adımlar atılacağını, devlet, belediye ve vatandaş iş birliği ile bu sürecin hızlandırılması gerektiğini belirtti. Başkan, 313 millet bahçesini vatandaşların hizmetine sunduklarını, afet durumlarında kullanılacak alanların hazırlandığını ifade etti.
TÜRKİYE İÇİN KARARLILIK
Cumhur İttifakı olarak başlatılan Terörsüz Türkiye süreci hakkında bilgi veren Erdoğan, mesafe katettiklerini ve bu sürecin titizlikle takip edildiğini aktardı. Türkiye’nin yarım asırlık meselelerini çözmeye yönelik hedeflerin hâlâ geçerli olduğunu belirten Erdoğan, bu çalışma sürecinde milletin ödediği bedellerin boşa gitmeyeceğini vurguladı. Birlik ve beraberlik içindeki duruşlarının önemine atıfta bulunarak, “Bir olacağız, beraber olacağız, hep beraber Türkiye olacağız” mesajını yineledi.
then "Add to Home Screen"