“Erdoğan ve Biden’dan ateşkes ve barış vurgusu”

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ VE GAZZE MESELESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze meselesi ve Türkiye’de gerçekleştirilen rehine takası gibi konuların ele alındığı bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu yönetiminin ateşkes ve barış istemediğini vurgulayarak, ABD Temsilciler Meclisi’ndeki görüntülerin Türkiye ve dünyada hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

ERDOĞAN’DAN ABD’YE SERT ELEŞTİRİ
Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye düzenlenen suikastın ateşkes çabalarına zarar verdiğini belirtirken, İsrail’in Gazze’deki çatışmaları genişletme çabalarını vurguladı. Ayrıca, ABD’nin tutumuna ilişkin derin endişelerini dile getirdi.

BİDEN, ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Görüşmede ABD Başkanı Biden, Türkiye’nin gösterdiği çaba ve rehine takası konusundaki gayretlerinden dolayı Erdoğan’a teşekkür etti. Biden, Türkiye ile ABD ilişkilerinin geliştirilmesi için ortak çaba harcanması gerektiğini vurgulayarak, işbirliğinin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

ÖNEMLİ

Fenerbahçe’de Penaltı Tartışması: Hakeme İtirazlar

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Adana Demirspor ile oynadığı maçta Edin Dzeko'nun düşmesi üzerine penaltı talebinde bulundu.

İstanbul Trafik Sıkışıklığında Lider Ancak Güvenli

İstanbul, 2024'te trafik sıkışıklığı nedeniyle 105 saat kaybı yaşarken, can kaybı ile yaralanmalı kazalarda Türkiye'nin en güvenli ili oldu. En tehlikeli iller, Bingöl, Tunceli ve Bitlis.

Daha Fazlası!