HİBE DESTEK TUTARI ARTIRILDI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Belirli şartları sağlayan eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi iş yerini kurmaları için vermiş olduğumuz hibe destek tutarını 300 binden 435 bin liraya çıkardık” açıklamasında bulundu. Bunun yanı sıra, Işıkhan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte ‘Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İŞKUR Protokol Sözleşmesi İmza Töreni’ne katıldı. Ankara Hakimevi’nde gerçekleştirilen törende, Ceza İnfaz Kurumu’nda eğitimin önemi vurgulandı ve hükümlü ile yükümlü vatandaşların istihdama katılması hedeflendi.
İSTİHDAM POLİTİKALARI ÜZERİNE GÖRÜŞLER
Hükümlülerin iş gücü piyasasına kazandırılmasıyla ilgili olarak konuşan Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İŞKUR aracılığıyla dezavantajlı gruplara yönelik politika ve hizmetlerini sürdürdüğünü ifade etti. “İşbirliği protokolünü hükümlülerin iş gücü piyasasına geçişlerinin kolaylaştırılması noktasında önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz” diyen Işıkhan, bu kapsamda gerekli düzenlemeler ve modellerin aşama aşama hayata geçirildiğini de anlattı.
PROTOKOLÜN DETAYLARI
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR Genel Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolünün içeriğine dair açıklama yapan Işıkhan, “Protokol ile tahliyesine bir ay kalan hükümlülerin çalışma hayatıyla ilgili bilgilendirilmesi sağlanacak” dedi. Hükümlü bireylerle meslek danışmanları aracılığıyla iş ve meslek danışmanlık hizmetlerinin verileceğine dikkat çeken Işıkhan, bu kişilerin işe yerleştirme sürecinde de destek sağlanacağını belirtti. Ayrıca, hibe destekleri hakkında bilgi verilmesi için danışmanların görev alacağını aktardı.
KENDİ İŞİNİ KURMA YARDIMLARI
Bakan Işıkhan, eski hükümlülerin kendi iş yerlerini kurmaları için sağlanan hibe desteklerinin artırıldığını belirterek, “Bu destekle birlikte devlet olarak yalnızca istihdam oluşturmakla kalmıyor, girişimciliği de teşvik ederek bu bireylerin kendi ayakları üzerinde durmalarına yardımcı oluyoruz,” dedi. Bunun yanında, 2014 yılından bu yana 2 bin 969 eski hükümlüye hibe desteği verildiğini ve 200 binden fazla kişinin iş gücü piyasasına girişinin kolaylaştırıldığını ifade etti.
EĞİTİM KURSLARIYLA YENİ BECERİLER KAZANDIRILIYOR
Eski hükümlülere yönelik mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenlendiğini belirten Işıkhan, bu kurslardan 2014 yılından itibaren bin 647 eski hükümlünün yararlandığını ve işbaşı eğitim programlarından ise 2 bin 604 kişinin faydalandığını açıkladı. Programın sonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un protokolü imzalamasıyla tören tamamlandı.