Eski Savcıya Soruşturma Açıldı

SMITH HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Eski Özel Yetkili Savcı Jack Smith hakkında, ABD Başkanı Donald Trump’ı soruşturduğu dönemde “yasa dışı siyasi eylemlerde bulunduğu” gerekçesiyle yeni bir soruşturma açıldığı bildiriliyor. ABD’de bağımsız bir federal kurum olan Özel Danışmanlık Ofisi, Smith ile ilgili soruşturma haberlerini doğrulayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, Smith’in, 2022 yılının kasım ayında dönemin Adalet Bakanı Merrick Garland tarafından Trump’a ilişkin yürütülen soruşturmayı yönetmek için atandığı kaydedildi.

SORUŞTURMANIN GEREKÇESİ

Smith, “belirli kamu görevlilerinin siyasi faaliyette bulunmasını yasaklayan federal bir yasa olan Hatch Yasası’nı ihlal etmekle” suçlandı. Kasım 2024 başkanlık seçimleri öncesinde Smith, Cumhuriyetçi aday Trump aleyhine iki federal dava açmıştı. Trump’ın yeniden seçilmesinin ardından bu davaları düşüren Smith, her iki dava da mahkemeye intikal etmemişti. Cumhuriyetçiler, Smith’in Trump’ı siyasi nedenlerle hedef aldığını dile getirirken, Demokratlar ise Smith’in Trump yönetimi tarafından siyasi gerekçelerle soruşturulduğunu savunuyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Erdoğan, Venezuela Geçici Devlet Başkanı’nı Kabul Etti

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine katılarak Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen karşılama töreninin ardından iki lider ikili ve heyetler arası görüşmeye geçti.

Restorana Servis Ücreti Cezası 274 Bin Lira

Ticaret Bakanlığı, servis ücreti tahsil etmek isteyen işletmeleri denetleyerek gerekli cezaları uygulamaya devam edecek. Bakanlık, hangi ad altında yapılırsa yapılsın servis ücretinin kaldırıldığını hatırlattı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Ermenistan Seçimleri Açıklaması

Ermenistan'da düzenlenen kritik genel seçimlerde zaferi Başbakan Nikol Paşinyan kazandı. Sandıktan birinci parti olarak çıkan Paşinyan'ın Sivil Sözleşme Partisi üçüncü kez iktidara geldi.

Aydın’da Termometreler 42 Dereceyi Gösterdi

Aydın'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarak 42 dereceye ulaştı ve hissedilen sıcaklık ise yaklaşık 47 dereceye yükseldi. Kent genelinde vatandaşlar gölgelik alanlara akın etti.

İETT Otobüsünde Düşen Yaşlı Adam Öldü

Poligon Mahallesi-Kabataş arası sefer yapan 58A numaralı İETT otobüsünde ayakta yolculuk eden Ender Eliçin bir anda dengesini kaybederek yere düştü. Otobüsü durduran İETT sürücüsü bölgeye sağlık ekiplerini çağırdı.