ÜMRANİYELİLER ÜMRANİYE VE ÇEVRE KÖYLERİ DERNEĞİ ÖNCÜLÜĞÜNDE İFTAR BULUŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ
Eskişehir’de yaşayan Ümraniyeliler, Eskişehir Vecihi Hürkuş Uçak Müzesi’ndeki çok maksatlı salonda düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ümraniye ve Çevre Köyleri Derneği tarafından organize edilen bu etkinlik, katılımcılar için sıcak bir atmosfer yarattı.
RAMAZAN’IN KALBİ KARDENİZ’DE ATTI
Dernek Başkanı Faruk Tomak, iftar programında yaptığı konuşmasında “Ramazan ayının güzelliğini hep birlikte paylaşmak için burada iftar programını düzenledik” diyerek etkinliğin önemine vurgu yaptı. Tomak, Ramazan’ın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir dönem olduğunu belirtti ve “İftar sofralarımız gönülleri ısıtıyor. Dayanışmanın ayında oruçlarınızın, dualarınızın ve hayırlarınızın kabul olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Ramazanın manevi önemine değinen Tomak, “Rahmet, bereket ve oruç ayı olan Ramazan; kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel öğütlere ve uyarıcı telkinlere açık olduğu, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği kutsal ve uğurlu bir aydır” şeklinde konuştu.
İFTAR SOFRALARI KALKTI, DUALAR YÜKSELDİ
Ümraniyeliler, iftar davetinde bir araya gelerek oruçlarını açtılar. İftar yemeğinin ardından Ramazan ayının hayırlara vesile olması için topluca dualar edildi. Programa, Eskişehir’de bulunan birçok yönetici, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve buradaki Ümraniyeliler katılım gösterdi.