FATİH TERİM’DEN KEREM AKTÜRKOĞLU AÇIKLAMALARI
Fatih Terim, Galatasaray’ın efsanevi teknik direktörü olarak NTV’de yayımlanan Empati programında yer aldı. Tecrübeli çalıştırıcı, Kerem Aktürkoğlu’nun Fenerbahçe’ye transferi konusundaki görüşlerini paylaştı.
KEREM’İN YETENEKLERİ
“Kerem çok yetenekli bir futbolcu. Onu kazandırdık. Çok yetenekli. Son olaylar belki herkesi gerdi ama teknik açıdan bakınca… İçeride sirkülasyon yaparsak yanlış yabancıya gitmeyiz. Fenerbahçe’ye, Beşiktaş’a vermediğim futbolcu yok. Ben oynatmayı düşünmüyorsam niye gittiğinde ya iyi oynarsa? Böyle bir düşünce olabilir mi? O da eksiğini gidermek için dışarıya bakacak. 4 Büyükler, 5 Büyükler arasında sirkülasyon olmalı. Benfica bugün Avrupa’nın en iyi takımlardan biri.”
TERCİHLERE SAYGI GÖSTERMELİYİZ
“Yaptığı hareket bir grubu üzdü, bir grubu sevindirdi. Tercihlere saygı duymak lazım. Sonu itibariyle Kerem, Galatasaray’a faydalı oldu mu? Başarılı oldu mu? Bunu kan davası haline getirmemek lazım.”
GENÇLERİN HATALARI VE YOL GÖSTERMEK
“Beni silmedi mi? Evet. Kerem beni aradı. Gençler hata yapacak, biz de laf yapacağız öyle mi? Gençler hata yapacak, biz de yol göstereceğiz. Bu kin, bu düşmanlık bir yerde kendisini makuliyete bırakmalı.”