Amerika'da bulunan ve Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Masal Kafe'nin sahibi Selahattin Kararkuş'un iş yeri ve evinde arama yapıldı.
FBI'ın yaptığı aramalarda bazı belge ve bilgisayarlara el konduğu açıklandı. Masal Kafe'ye FBI tarafından yapılan bu baskın hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.
FBI, Brooklyn'deki Masal Cafe'nin işletmecisi Karakuş'un evinde ve işyerinde bir soruşturma kapsamında arama yaptı. Dedektiflerin bazı belgelere ve bilgisayarlara el koyduğu kaydedildi. FBI'dan soruşturmanın mahiyetine ilişkin henüz açıklama yapılmadı. Soruşturmanın para transferleri ile ilgili olabileceği öne sürüldü. Karakuş'un sosyal medya hesaplarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmalarını paylaştığı görüldü.
John F. Kennedy (JFK) Uluslararası Havaalanı'na yakın bir konumda bulunan Masal Cafe'yi Gülen'e yakın isimlerinde sık sık ziyaret ettiği belirtildi. Öte yandan Karakuş'un 2010 ve 2011 yıllarında ortaklarıyla kafenin sahipliğiyle ilgili sorunlar yaşadığı, sahte belgeyle bazı hisseleri üzerine geçirdiği iddiasıyla ortaklarıyla mahkemelik olduğu öğrenildi.