Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague Women 2025-26 sezonunda beşinci hafta mücadelesinde İspanyol temsilcisi Valencia Basket ile karşılaştı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen mücadeleyi 71-49 kazanarak 5’te 5 yapma başarısını gösteren sarı-lacivertliler, grup liderliğini de garanti altına aldı. Karşılaşmayı Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Futbol Takımı oyuncuları da izledi.
FENERBAŞKASININ HIZLI BAŞLANGICI
Fenerbahçe, maçın başlangıcında Julie Allemand, Sevgi Uzun, Kayla McBride, Iliana Rupert ve Emma Meesseman beşiyle sahaya çıkarak ilk 5 dakikayı 11-0’lık bir skorla geçmiş oldu. Emma’nın katkısıyla farkı çift hanelerde koruyan ev sahibi ekip, çeyreği 20-9 önde tamamladı. İkinci çeyrekte rakip takımın geri dönüşüne müsade etmeyen Fenerbahçe, soyunma odasına 35-24 önde gitti.
FENERBAHÇE’NİN ETKİLİ OYUNU
Sert savunma anlayışını hücumda etkili bir oyunla güçlendiren Fenerbahçe, final periyodunu 55-37 üstünlükle bitirdi. Dördüncü çeyrekte Kayla McBride’ın art arda iki üçlük atışıyla skoru 65-41’e getiren temsilcimiz, karşılaşmayı 22 sayı farkla 71-49’luk skorla kazandı.
RIVALS IN THE NEXT MATCH
Bu sonuçla C Grubu’nu lider tamamlayan Fenerbahçe, gruptaki altıncı ve son karşılaşmasında 26 Kasım Çarşamba günü Olympiakos’a konuk olacak.
then "Add to Home Screen"