FETÖ İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) mücadele çalışmaları sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, aktif olarak doktorluk yapan 5 şüphelinin örgüt tarafından “ders çalışma” adı altında organize edilen TUS kampına katıldıkları belirlendi. Bu kamp, örgütle bağlantılı bir yurtta gerçekleştirildiği gibi, sözde Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) imamıyla da irtibatları tespit edildi.
ŞÜPHELİLERE GÖZALTI KARARI VERİLDİ
Soruşturmada, şüphelilerin FETÖ üyesi oldukları yönünde itirafçı beyanları mevcut. Ayrıca, hakkında Bank Asya’da hesabı olduğu bilgisi ve örgütün gizli haberleşme yöntemi olarak bilinen ardışık arama yaptıkları tespit edilen 3 kamu ve 2 özel sektörde çalışan doktorlar hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
EMNİYET OPERASYONUYLA YAKALANDILAR
Emniyet güçlerinin İstanbul, Konya ve Mardin’de gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyon sonucunda, 5 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyon, FETÖ ile bağlantılı kişilere yönelik yürütülen geniş çaplı bir takip ve soruşturmanın parçası olarak değerlendiriliyor.