A MİLLİ TAKIM POLONYA’YA YENİLDİ
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Filipinler’de gerçekleştirilen 2025 Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya ile karşılaştı. Maçın başlangıcında iki takım da birbirine sayı atarak eşitliği sağladı. Ancak Polonya, 16-10’luk bir avantaj yakalayarak seti 25-15 kazanarak durumu 1-0 yaptı.
İkinci set birinci takımın ilk sayısıyla başladı. Daha sonra Polonya, 11-7 öne geçmeyi başardı. Ancak milli takım, oyundan tamamen düşmedi ve üst üste bulduğu sayılarla farkı 2’ye (18-16) indirdi. Mola dönüşünde Polonya yine farkı artırdı, fakat son bölümde Türkiye’nin soyunma odasından döndüğü noktada 22-21’lik sonuçla seti 25-22 kazanarak durumu 2-0 yaptı.
Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı ve skor 6-6’ya geldi. Polonya, yakaladığı 3-0’lık seriyle kontrolü eline aldı ve 16-11 üstünlüğünü sağladı. Türkiye, farkı 2’ye (19-17) indirse de Polonya’nın güçlü hücumlarına engel olamadı. Seti 25-19 kazanarak maçı da 3-0’la tamamladı ve yarı finale yükseldi. Polonya, yarı finalde İtalya ile karşılaşacak. Tarihi bir an yaşanarak milli takım, çeyrek finalde mücadele etti. Ancak karşılaşmada sakatlığı olan Efe Mandıracı, oynamadı.