Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) tarafından başlatılan çalışmayla hayata geçirilen Teknokent’le igili olarak daha önce ODTÜ Teknokenti’nde yaptığı yatırımlarla önemli başarılar elde eden Gate Elektronik, tecrübelerini aktardığı bir konferans verdi. Şirket adına konuşma yapan Gate Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Maleri, Ar-Ge’den teknoparklara kadar birçok konuda yaptıkları çalışmalarını “Teknokentte bir başarı hikayesi olarak Gate elektronik ve üniversite-sanayi işbirliği olanakları” başlığı altında aktardı.
Gate elektroniğin başarı hikayesini öğrencilerle paylaşan Gate Elektronik Başkanı girişimci Turgay Maleri, küçük bir sermaye ile girdiği elektronik işinde ODTÜ teknokentinde üniversitelerle işbirliğinin faydaları anlattı. Öğrencilerle iş tecrübelerini paylaşan Maleri, genç girişimcilere teknokentte yer alarak üretecekleri projelerle başarılı olabileceklerini söyledi. Gülü, halıyı satıp parasının patent hakkı nedeniyle yine yabancılara verildiğini aktaran Maleri, bilimle sanayinin birleşmesiyle ekonomik ve teknolojik gelişmenin sağlanacağına dikkat çekti. Gate’in Türkiye’de 2 bin 500’ün üzerinde müşterisi olduğunu belirten Maleri, “ODTÜ Teknokent tesislerinde birçok Ar-Ge projesi çalışmaları başarıyla sürüyor. 2003 yılında TÜBİTAK, TTGV VE TÜSİAD tarafından Teknoloji Başarı Ödülü’ne aday gösterildik. NATO’ya hizmet verirken ayrıca ABD, İngiltere, Arabistan, Rusya, Norveç, Japonya ve Fransa gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. 1989 yılında bu yana askeri-sivil elektronik sistemler, yazılım geliştirme ve elektronik üretim gibi birçok hizmet vermekteyiz.” dedi.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, üniversitenin öncülüğünde Burdur ve Isparta illerinin yerel yönetimleri, ticaret borsa ve odalarının 2006 yılının başında Göller Bölgesi Teknokenti’nin oluşumunu tamamladığını belirtti. Rektör Baydar, teknoloji, Ar-Ge ve yazılım amaçlı firmaların vergi avantajlarından yararlanarak faaliyet gösterebilecekleri ofislerin kullanıma açıldığını dile getirdi. Bu kapsamda teknokentte gelişen ve üstün bir başarı sergileyen Gate Elektronik’in Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Maleri’yi konuk ettiklerini bildiren Baydar, “Maleri bize Teknokentte bir başarı hikayesi olarak Gate Elektronik ve üniversite-sanayi işbirliği olanakları konusunda çok önemli bilgiler verdi. Umarım bu konferans gençlerimizin girişimcilik adına neler yapacağı konusunda bir fikir vermiştir.” diye konuştu.