İsrail’in soykırımı sürüyor… İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları durmaksızın devam ederken, bölgedeki sivillerin hayatta kalma mücadelesi her geçen gün daha da zorlaşıyor.
BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, yazılı bir açıklama ile İsrail’in devam eden saldırılarından kaynaklanan can kayıpları ve yaralanmalara dair en son verileri paylaştı. Son 24 saat içerisinde Gazze Şeridi’ndeki hastanelere 63 ölü ve 227 yaralının geldiği ifade edildi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta varılan ateşkesi bozarak, 18 Mart’tan bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 13 bin 420 Filistinlinin hayatını kaybettiğini; 57 bin 124 kişinin ise yaralandığını belirtti.
CAN KAYBIDIR 66 BİN 288’E ÇIKTI
İsrail-ABD güdümlü sözde yardım dağıtım noktalarında Filistinlilerin hedef alındığı sistematik saldırılara dair veriler de paylaşıldı. 27 Mayıs’tan bu yana öldürülenlerin sayısının 2 bin 597’ye, yaralananların sayısının ise 19 bin 54’e ulaştığı aktarıldı. Ayrıca, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023 tarihinden beri gerçekleştirilen saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 66 bin 288’e, yaralıların ise 169 bin 165’e yükseldiği bildirildi. Gazze Şeridi’nde enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu kaydediliyor.