İSRAİL’İN GAZZE’YE UYGULADIĞI ABULUKA VE SALDIRILAR
İsrail’in saldırı ve abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde, yaklaşık 2 ay boyunca sınır kapılarını tamamen kapattığı dönemde, 5 aylık Sivar Aşur’un “ölümle pençeleştiği” bildiriliyor. Gazze’deki Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan görüntülü paylaşımda, Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi Pediatri Bölümü’nün başkanı, Doktor Ahmed el-Ferra, Aşur bebekle ilgili bilgi veriyor. Ferra, “trajik bir yetersiz beslenme hikayesi” ile daha karşı karşıya olduklarını ifade ediyor.
AŞUR’UN ZOR ŞARTLARI
Doktor Ferra, Aşur’un kilo kaybı yaşadığını, gözlerinin belirginleştiğini ve “bir deri bir kemik” kaldığını dile getiriyor. Aşur’un ailesinin Nusayrat’taki evlerinin bombalandığını, öncelikle Refah’a, sonrasında ise Han Yunus’a göç ettiklerini aktaran Ferra, çadırda zor yaşam koşullarında bulunduklarını vurguluyor. Gazze’deki çocukların, yaşanan kıtlık nedeniyle “istisnai ve trajik” durumlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor.
ANNENİN YARDIM ÇAĞRISI
Bebek Aşur’un annesi ise, kızının halihazırda sadece 4 kilo olduğunu ve onu kaybetmek istemediğini ifade ediyor. Kızının sağlık durumunun giderek kötüleştiğini söyleyen anne, sınır kapılarının açılması ve kızının kurtarılması için yardım çağrısında bulunuyor. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden 25 Nisan’da yapılan yazılı açıklamada ise, “kıtlığın artık bir tehdit olmaktan çıkıp acı bir gerçek” halini aldığına dikkat çekiliyor. Açıklamada, 50’si çocuk olmak üzere toplam 52 kişinin açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle öldüğü, 60 binden fazla çocuğun ciddi yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.