Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Mevlana Mahallesi’nde yer alan 7 katlı Arslan Apartmanı’nın çökmesinin ardından, yakınındaki Gaziler Mahallesi’nde bulunan 5 katlı binada oturan vatandaşlar çatırdama sesleri duyduklarında, kolonlarda çatlama meydana geldiğini fark ederek durumu yetkililere bildirdi. Olay üzerine bölgeye polis, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda, bu binada yaşayan vatandaşların tedbir amacıyla tahliyesi gerçekleştirildi.
ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, binanın kolonunda meydana gelen çatlama ihbarı üzerine hızlıca ekiplerin bölgeye sevk edildiğini belirtti. “Teknik inceleme tamamlanana kadar tedbiren 3 tane yan yana olan binada toplam 21 dairenin tahliyesi sağlandı” diyen Aktaş, bu sürecin ivedilikle devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, adli bilirkişilerle birlikte ilgili kurumların temsilcilerinden oluşan bir heyetin de bölgede çalışma yürüttüğünü ifade ederek, olayın nedeninin tespit edilmesinin ardından diğer çalışmaların planlanacağını açıkladı. Aktaş, “Vatandaşlarımız büyükşehir belediyemize ait olan tesiste diğer vatandaşlarımız gibi isteyenler misafir edilecekler” şeklinde konuştu.
ARAŞTIRMALAR SONUCU BİNALARIN DURUMUYLA İLGİLİ KARAR VERİLECEK
Vatandaşların güvenliğinin ön planda tutulduğunu belirten Aktaş, araştırmalar sonucunda binaların durumuna dair bir karar verileceğini kaydetti. Aktaş, “İlk andan itibaren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un haberdar edildiğini, onların talimatlarıyla çalışmaların artırılarak devam edeceğini” ifade etti. Ayrıca, “Şu ana kadar tespit ettiğimiz başka buna benzer bir olay yok. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde gözlemsel inceleme de yapıyorlar” dedi. Aktaş, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, tahliye işlemlerinin can güvenliği için alındığını, devlet olarak tüm imkanlarla vatandaşların yanında olduklarını aktardı.
29 Ekim sabahı saat 07.00 civarında çöken Arslan Apartmanı’nda maalesef bir aile hayatını kaybetti. Anne Emine, baba Levent ve çocukları 12 yaşındaki Muhammet Emir, 14 yaşındaki Hayrunnisa Nur ile 18 yaşındaki Dilara Bilir enkaz altında kaldı. Olayın ardından bölgeye gönderilen arama kurtarma ekipleri, Muhammet Emir ve Hayrunnisa Nur Bilir’in cesetlerine ulaştı, Dilara Bilir ise kurtarıldı. Gece boyunca yoğun çalışan ekipler, yaklaşık 19 saat süren çalışmalar sonucunda baba Levent ve anne Emine Bilir’in cesetlerini de enkazdan çıkardı. Arslan Apartmanı’nın çökmesi sonrası çevredeki 12 bina, tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.
then "Add to Home Screen"