Giresun’a Yiğit Unvanı Talebi Tartışma Yarattı

Giresun’dan “Yiğit” unvanı talebi

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’nın öncülüğünde gerçekleştirilen kampanya, kentin Milli Mücadele dönemindeki kahramanlıklarının onaylanması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden “Yiğit” unvanı talep ediyor. Çevrim içi ve fiziksel olarak sürdürülen imza kampanyasında 100 binden fazla imza toplandığı bildirildi. Giresun’daki belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve şehir dışında bulunan Giresun dernekleri bu girişime önemli bir destek sundu.

TARTIŞMALAR YARATAN ÖNERİ

Öte yandan, “Yiğit Giresun” önerisi, Sivas’ta “Yiğido” unvanı ile tanınan bölge halkı arasında tartışmalara yol açtı. Sosyal medyada birçok Sivaslı, “Yiğit” unvanının Sivas ile özdeşleştiğini belirterek Giresun’un bu talebine karşı çıktı. Bazı paylaşımlarda, “‘Yiğido’ Sivas’ın sembolüdür, herkes kendi tarihine sahip çıksın” ifadeleri yaygınlaşırken, bazı kullanıcılar sert bir dille “Çok istiyorlarsa Sivas’a bağlansınlar” şeklinde yorumlarda bulundu.

KAMPANYA GÜNDEMDE KALMAYA DEVAM EDİYOR

Giresun’un isim değişikliği ve İstiklal Madalyası talebiyle başlattığı kampanya, yerel ve ulusal düzeyde hala tartışmalara neden olmaya devam ediyor. “Yiğit Giresun” önerisinin önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulması bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Okullar Yarın Açılıyor 20 Milyon Öğrenci Ders Başında

Yaklaşık 20 milyon öğrenci, ilk ara tatilin ardından yarın okullarına dönecek ve derslerine başlayacak.

İstanbul Musluklarından Çamurlu Su Akışı Hakkında Açıklama

İstanbul'da musluklardan çamurlu su akması üzerine İSKİ'den açıklama yapıldı. Sorunun kaynağı ve çözüm süreci hakkında bilgi verildi.

Play-Off Garantisinin Ardından Dünya Kupası İhtimalleri

A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'nda Bulgaristan'ı 2-0 yenerek play-off'a katılma hakkı elde etti. Dünya Kupası'na katılma senaryoları merak ediliyor.

Hakan Çalhanoğlu Play-Off Tehlikelerine Dikkat Çekti

A Milli Takım, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Bulgaristan’ı 2-0 yenerek play-off'a katılmayı başardı. Oyuncular galibiyeti kutlarken, İspanya maçı ve play-off süreci hakkında görüşlerini paylaştı.

Hakan Çalhanoğlu Bülent Korkmaz’ı Yakaladı

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu beşinci maçında Bursa'da Bulgaristan'ı konuk etti. Kaptan Hakan Çalhanoğlu, 102. kez milli formayı giydi.