İSTANBUL’DA CHP TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi’nde İstanbul ile ilgili tartışmalar sürüyor. CHP İstanbul İl Kongresi’nin iptali sonrasında mahkeme tarafından görevlendirilen Gürsel Tekin, sabah saatlerinde Sarıyer’deki eski il başkanlığı binasına giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ofisinde görüşmeler gerçekleştirdi. Tekin, İstanbul İl Kongresi’ni düzenlemek için yaptığı başvurunun reddedildiği yönündeki iddialara yanıt verdi.
YARGI KARARLARINA SAYGI
Gürsel Tekin, “Biz bugüne kadar başladığımız günden itibaren çıkan her türlü yargı kararına saygı duyacağımızı ifade ettik” diyerek, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’ndan karar defterini alabilmek için başvurduklarını belirtti. Çeşitli kararlar aldıklarını ve bunların ilçe seçim kurulu tarafından tasdik edildiğini ifade eden Tekin, “Bizim dilekçemizde burada. Bu dilekçe sonucu aldığımız karar defterimizde burada. Bu karar defterimizde Sarıyer Seçim Kurulu tasdik etmiştir” şeklinde konuştu.
UZLAŞMA GİRİŞİMLERİ
Ankara’da ertelenen kurultay davası ve Genel Başkan Özgür Özel ile uzlaşma sağlanıp sağlanmadığı hakkında Tekin, “Dün de söyledim. Biz bir an önce partimizin bu kararlardan kurtulup yolunda devam etmesini istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyecek bir şey yok. Uzlaşmak için canhıraş mücadele ettik ama maalesef her gün görüyorum; Aziz’in arkadaşları sık sık bize cevap vermeye kalkışıyorlar. Sabrımızı metanetimizi korumaya çalışıyoruz” dedi.