Yaşar Kızılağaç, hamsi fiyatlarındaki değişimleri aktarıyor. Sezonun başında 500 lira olan hamsinin fiyatı zamanla 400, 350, 300 lira seviyelerine gerileyerek şu an 250 liraya düştü. Kızılağaç, “Vatandaş memnun, biz de uygun fiyata satmaya gayret ediyoruz. Hem vatandaş yesin hem biz iş yapalım” ifadelerini kullandı. Soğuk havaların fiyatları daha da düşürebileceğini belirten Kızılağaç, 200 hatta 150 lira seviyelerini öngördüklerini söyledi.
BÜYÜK BALIK FİYATLARI YÜKSEK SEYREDİYOR
Kızılağaç, büyük balıkların fiyatlarının ise yüksek seyrettiğini vurguladı. Çupra fiyatlarının 500 ila 650 lira arasında değiştiğini belirten Kızılağaç, palamutun ise yaklaşık 700 lira olduğunu söyledi. Geçen yıl 200 liraya satılan palamutun bu sezon az çıktığı için pahalı hale geldiğini belirten Kızılağaç, “Biz tezgâhımızda bulunsun diye aldık ama sabahtan beri bir tane satabildik” diye konuştu.
DÜŞEN FİYATLARDAN MEMNUNLUK BELİRTİYOR
Balık almak için tezgâha gelen Sinan Kaynak, düşen fiyatlardan memnun olduğunu ifade etti. Kaynak, “Balık fiyatlarının düşmesi çok iyi oldu, herkes alabiliyor. Biz de akşam soframızda balık yapacağız” dedi. Havanın güzel gitmesinin fiyatları düşürdüğünü, hava koşulları kötüleşince ise fiyatların artmasının kaçınılmaz olduğunu belirtirken, “Ama balık sağlık demek, herkesin tüketmesi lazım” şeklinde konuştu.