Bölükbaşı, ailelerin hiperaktif çocuklar için bazı yanlış uygulamalar içinde olduğunu belirtti. 2005-2006 eğitim öğretim yılının ikinci dönem başlangıcında hiperaktif çocukların derslere karşı dikkatinin dağılması ve enerjilerinin iyice açığa çıkması gibi durumlar için aileleri tarafından doktora götürüleceğini ifade eden Bölükbaşı, “Çocuk, sınıfta huzursuz olması sebebiyle ailesi tarafından doktora götürülür. Maalesef bazı meslektaşlarımız da gerekli incelemeleri tamamlamadan psikotrop bir ilacı uzun süreli kullanım için reçeteye yazmaktadır. Reçeteyle bu tür hastalıkların iyileşeceğine inanma eğilimi yanlıştır.” dedi.
Psikotrop ilaçların normalde,insan davranışlarını kontrol altına almak ve beyin kimyasını değiştirmek için kullanıldığını aktaran Doç. Dr. Bölükbaşı, “Bir tür merkezî sinir sistemi uyarıcısı olan amfetamin türevi ilaçlar, özellikle hiperaktivite tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu tür ilaçların uzun süreli kullanımının sonucunda, çocuğun ileriki yaşantısına dair nasıl ve ne ölçüde etkileyeceği tam olarak bilinmemektedir.” diye konuştu.
Ailelerin psikotrop ilçaların yazılması için doktorlara baksı yaptıklarını da kaydeden Bölükbaşı, “Mesela çocukta, basit bir ilgi veya şefkat eksikliğinin olduğunu, baba ile geçirilen zamanın artırılmasının yeterli olacağını söylediğimiz zaman aile ikna olmuyor. Zaten çocuklar ciddi bir tıbbi kontrolden geçirildiğinde, çoğunlukla bir sorun olmadığı anlaşılmaktadır. Reçete yazmazsak, verecekleri muayene ücretinin boşa gideceğine inanırlar. Bu anlayışların değişmesi lazımdır.” şeklinde konuştu.
Bölükbaşı, ilaçların uzman hekime danışıldıktan sonra alınması gerektiğini vurgulayarak, “Özellikle aileler çocuklarına hiperaktif olduğunu söyleyen bir öğretmenle karşı karşıya kalırlarsa, mutlaka yetkin bir uzmana danışmaları gerekiyor. Ancak inceleme sadece çocukla sınırlı kalmamalı, başta ebeveynler sonra öğretmenler olmak üzere, müdahil tüm taraflar incelenmelidir.” ifadelerini kullandı.