SAVAŞTAKİ ÇOK YÖNLÜ DİRENÇ
Hindistan Kara Kuvvetleri 2. Komutanı Rahul R. Singh, “Yeni Çağ Askeri Teknolojileri” etkinliğinde yaptığı açıklamalarda, Pakistan savaşında sadece Pakistan’la değil, aynı zamanda Çin ve Türkiye ile de savaştıklarını ifade etti. Hintli komutan, savaş esnasında Çin’den gelen silahlarla karşılaştıklarını belirtti. Singh, bu savaşın Çin için silahlarını denemek açısından çok önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.
TÜRKİYE’NİN DESTEK ROLÜ
Singh, Türkiye ziyaretinde de, Türkiye’nin Pakistan’a olan desteklerinin kritik bir rol oynadığını vurguladı. Ayrıca, Bayraktar SİHA’larına dair gözlemlerini paylaşarak, savaş sırasında birçok insansız hava aracının inip kalktığına dikkat çekti. Bu durumun birçok kişinin neden ateşkes talep ettiğini sorgulamasına yol açtığını söyledi.
SAVAŞ KONTROLÜNÜN ZORLUĞU
Hindistan Kara Kuvvetleri 2. Komutanı, savaşın başlatılmasının kolay olduğunu ama kontrol altına almanın oldukça zor olduğunu dile getirerek, “Bu yüzden savaşı ustaca bir hamleyle uygun bir zamanda durdurduk.” şeklinde yorumda bulundu.