PROTESTO GÖSTERİLERİ DÜZENLENDİ
Hollanda’da, GKN Fokker şirketinin İsrail’in kullandığı F-35 savaş uçaklarına parça ihraç etmesini protesto eden bir grup gösterici, Markt Meydanı’ndan GKN Fokker fabrikası ve GKN Aerospace merkezine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, göstericiler “Hepimiz Filistinliyiz, Apartheid devleti İsrail ile tüm ilişkileri kes” yazılı pankartlar taşıdı.
SESİMİZİ YÜKSELTTİK
Protestocular, “Fokker soykırımı desteklemeyi durdur, canın cehenneme”, “Utan Fokker, ellerin kanlı”, “Özgür Filistin” ve “İsrail ordusuna ölüm” gibi sloganlarla seslerini yükseltti. Grup adına yapılan açıklamada, Hollanda mahkemesinin geçen yıl, İsrail’in Gazze’de uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğini gerekçe göstererek, bu ülkeye F-35 parçalarının ihracatının durdurulmasına karar verdiği hatırlatıldı.
ŞİRKETİN TUTUMUNA TEPKİLER
Açıklamada, GKN Fokker fabrikasının bu hukuki karara rağmen dolaylı yollarla F-35 parçalarını İsrail’e göndermeye devam ettiği ifade edilerek, “Şirket, bu şekilde İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma katkıda bulunuyor ve suça ortak oluyor” denildi.