HUSİLER İSRAİL’E KARŞI SALDIRILARINI GENİŞLETMEKTE KARARLI
Yemen’deki Husi grubu, İsrail’e karşı saldırı stratejilerini genişletme kararlılıklarını duyurdu. Husilerin Medya Heyeti Başkan Yardımcısı Nasruddin Amir, İsrail’in Yemen’in batısındaki Hudeyde Limanı’na yönelik gerçekleştirdiği saldırılardan kısa bir süre sonra yazılı bir açıklama yaptı. Amir, Hudeyde’ye yönelik saldırının, Gazze’ye destekleme konusundaki operasyonlarına etkisinin olmadığını ve halkın moralini zayıflatmadığını ifade etti.
GAZZE’YE DESTEK VE TIRMANAN GERGİNLİK
Amir, “İsrail içlerine yönelik operasyonların genişletilmesi ve saldırıların tırmandırılmasının hazırlıkları üzerinde hiç bir engel oluşturmadı” dedi. “Gazze yalnız değildir ve katiyen yalnız kalmayacaktır; gerginliğin artışı ve operasyonların genişlemesi devam edecektir” şeklinde konuştu. Husilere ait El-Mesire televizyonu, sabah saatlerinde verdiği haberde, İsrail’in Hudeyde Limanı’na iki saldırı gerçekleştirdiğini bildirmişti.
İsrail ordusu, Yemen’in batısındaki Ras İsa, Hudeyde ve Salif limanlarının tahliye edilmesi konusunda uyarılarda bulunmuş ve limanları hedef alma tehdidini yinelemişti.