Valilikten yapılan yazılı açıklamada, önceki gün bazı ulusal basın kuruluşlarında ”İlanla Kiralık Doktor Diploması Arıyorlar” başlığıyla yayınlanan haberler üzerine, İl Sağlık Müdürlüğünce konu hakkında inceleme başlatıldığı belirtildi.
Ayrıca Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına konu hakkında aynı gün suç duyurusunda bulunulduğu aktarılan açıklamada, ”İl Sağlık Müdürlüğünce Ayakta
Teşhis ve Tedavi Yönetmeliği gereği il genelindeki sağlık kuruluşlarının denetimi rutin olarak yapılmaktadır” denildi.
20 Şubat Salı günü, ”İlanla kiralık doktor diploması arıyorlar” başlıklı yayınlanan bir haberde, Şanlıurfa’da özel bir poliklinik yetkilisinin, gazete ilanıyla doktor aradığı ve aynı ilanda ”sadece doktor diplomasının da kiralanabileceğini duyurduğu” iddia edilmişti.