İstanbul Barajlarındaki Su Doluluk Oranı Yüzde 42,09 oldu

Geçtiğimiz kasım ve aralık aylarında yüzde 18 seviyelerine düşerek sorun teşkil eden İstanbul barajları, son günlerde etkili olan yağışlarla biraz toparlandı. 20 Şubat tarihi itibarıyla kent için su sağlayan barajlardaki genel doluluk oranı yüzde 42,09 olarak belirlendi.

GEÇMİŞ YILLARLA KARŞILAŞTIRILDIĞINDA DÜŞÜK SEVİYELERDE

Son haftalarda yaşanan artışa rağmen, İstanbul’un su rezervleri geçmiş yılların aynı dönemiyle kıyaslandığında düşük bir seviyede kalıyor. İSKİ verilerine göre 20 Şubat itibarıyla baraj doluluk oranları şöyle kaydedildi: 2024 yılı yüzde 76, geçen yıl (2025) yüzde 69, günümüzde (2026) ise yüzde 42,09 düzeyinde.

TASARRUF UYARISI YAPILDI

Doluluk oranlarındaki değişimi Alibey Barajı’nda çekilmiş güncel fotoğraflarla paylaşan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), vatandaşlara su kullanımında tasarruf etmeleri gerektiğini hatırlattı. Kurumdan yapılan açıklamada, “Yağışlarla birlikte oluşan bu olumlu tablo umut verici olsa da, su kaynaklarımızın geleceğini güvence altına almanın yolu tasarruf alışkanlığından geçiyor” denildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Antalya’da Akran Zorbalığı Olayında Çene Kırığı Tespiti

Antalya'daki bir lisede meydana gelen kavgada bir öğrenci çenesinden yaralandı. Ameliyat olacağı bildirilen öğrencinin okula bir dönem ara vermesi bekleniyor.

Tolga Efe’den Dev Buketle Sürpriz Evlilik Teklifi

Mudurnu'da oto kurtarıcı Tolga Efe, kız arkadaşına özel bir organizasyonla mesleğine uygun şekilde evlenme teklif etti.

Rizespor’un Galibiyet Hasreti Kocaelispor’u Yenerek Sona Erdi

Rizespor, Süper Lig'deki 23. hafta karşılaşmasında Kocaelispor'u 2-0 mağlup ederek, 6 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı.

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Tarih Açıklaması Yaptı

Fenerbahçe, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nı 23 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştireceğini duyurdu.

Trump: İran’a Adil Anlaşma İçin Müzakere Çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile nükleer müzakerelerde adil bir anlaşmanın gerekli olduğunu vurgularken, 800'den fazla kişinin idamını engellediğini öne sürdü.