Kadın Futbolunda TFF Önemli Adımlar Atıyor

KADIN FUTBOL TURNUVASI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun partner olduğu “Gear Up” projesi, Avrupa Birliği Erasmus Projeleri kapsamında hayata geçirildi. Bu doğrultuda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile İstanbul’daki liseler arasında düzenlenen Kadın Futbol Turnuvası, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin tesislerinde İlim Yayma Vakfı’nın destekleriyle yapıldı.

U16 İstanbul Liselerarası Kadın Futbol Kupası final müsabakası, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol, Kadın Futbolu ve Engelli Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm tarafından yerinde takip edildi. Normal süresi 0-0 sona eren finalde, penaltı vuruşları sonucunda Kadıköy Spor Lisesi’ni 6-5 geçerek şampiyonluğa ulaşan Küçükçekmece TOKİ Atakent Spor Lisesi takımına şampiyonluk kupasını Ural Aküzüm takdim etti.

Kadın Futbolunun Gelişimine Vurgu

Ödül töreninde bir konuşma yapan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, Türkiye’de kadın futbolunu yaymak için bu tür turnuvaların çok önemli olduğunu belirtti. Aküzüm, “Kadın futbolunda çok hızlı bir atılım içerisindeyiz. Kadın liglerimizdeki mücadeleler nefesleri kesiyor. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde şampiyon takım 2 yıldır son haftada belli oldu. Mücadeleler gerçekten çok üst düzeyde. Türk kadın futbolunu geliştirmek ve dünyada söz sahibi olan ülkeler arasına girebilmek için altyapıya çok büyük önem veriyoruz” dedi.

Kadın futbolunun genç sporcular için büyük bir fırsat sunduğunu ifade eden Aküzüm, “Liseler arasında yapılan bu turnuva; kız çocuklarımızı yüreklendirmek için çok büyük önem taşıyor. Bugün burada bir kazanan, bir kaybeden olsa da aslında asıl kazanan Türk kadın futbolu… Bu sebeple burada mücadele eden, ter döken, gelişim için çabalayan tüm çocuklarımızı kıymetli emeklerinden ötürü tebrik ediyorum. Bu değerli turnuvanın gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖNEMLİ

İsrail Ordusu Gazze’ye Saldırıyor

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırılarında, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 40 Filistinli hayatını kaybetti. Çok sayıda ev ve barınak tahrip oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Başlıyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde normal sezon son haftası yarın Türk Telekom ile Beşiktaş Fibabanka karşılaşmasıyla başlayacak. İlk 6 sırayı alan takımlar play-off’a yükselecek.

Daha Fazlası!