D-100 Karayolu Edirne istikameti Selimpaşa’dan itibaren trafiğe kapandı. Edirne istikametine giden araçlar Selimpaşa’dan yine İstanbul istikametine çevirildi. Sivil Savunma ekipleri ise yolda mahsur kalan vatandaşlara yiyecek ve battaniye yardımı ulaştırmaya çaltı.
Bu arada, TEM Otoyulu’ndan Edirne İstikametine gitmeye çalışan Ukraynalı bir turist grubu ve DHA Canlı yayın aracı, Silivri yakınları karda mahsur kaldı. Ukraynalı grup İstanbul istikametine geri dönerken, haberciler uzun süre arçalarının saplandığı kardan kurtarılmasını bekledi. Yol açma çalışmalarını aralıksız sürdüren karayolları ekipleri 3 gündür günde 4 saat uyku ile çalıştıklarını belirtti. Yolda kalan araçların çoğunun zincirsiz olduğunu belirten ekipler, “zincirsiz yola çıkmayın” uyarılarının dikkate alınmadığını kaydetti.
Öte yandan, kar püskürtme aracının yol açma çalışmasını görüntülemeye çalışan bir haber ekibinin yaşadığı zor an, ilginç bir görüntü oluşturdu.
Kar yağışının hafiflediği İstanbul’da karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.