Köye Yönelik Hizmet Götürme Birlikleri Yol Sube Müdürü Rüstü Çaglar, kar yagisi nedeniyle il genelinde toplam 1079 kilometre yolun ulasima kapandigini bildirdi.
Merkeze bagli 20, ilçelerden Alaca’da 15, Bayat ve Bogazkale’de 12, Dodurga, Oguzlar, Ugurludag’da 12, Osmancik ve Mecitözü’nde 35, Sungurlu’da 20, Iskilip’te 15 ve Kargi’da 35 köyle ulasim saglanamadigini belirten Çaglar, kar kalinliginin sehir merkezinde yaklasik 12 santimetre, yüksek kesimlerde de 25-30 santimetreye kadar çiktigini bildirdi. Karla mücadele çalismalari için 12 ekip olusturuldugunu, kapanan yollara 20 greyder, 2 kar biçakli kamyon, 12 servis kamyonu ve 4 kar makinesiyle müdahale edildigini vurgulayan Çaglar, yollari 3 günde ulasima açmayi hedeflediklerini kaydetti.
ZONGULDAK
Zonguldak’ta etkili olan kar yagisi nedeniyle, merkez ilçede 5, Devrek’te 60, Eregli’de 40 ve Gökçebey’de 1 olmak üzere toplam 106 köy yolu ulasima kapali bulunuyor.
Valilik Il Özel Idare Imar Müdürlügü ekiplerinin, greyder, kar biçagi ve is makineleriyle yol açma çalismalarini sürdürdügü belirtildi.
KASTAMONU
Kastamonu Il Özel Idaresi Yol Sube Müdürü Ali Yilmaz, yaptigi açiklamada, il genelinde 26 köy yolunun ulasima kapali bulundugunu bildirdi.
Yilmaz, kapanan köy yollarindan 36’sinin karla mücadele ekipleri tarafindan ulasima açildigini, 26 köy yolunu ulasima açma çalismalarinin ise devam ettigini kaydetti.
ÇANKIRI
Çankiri’da, kar yagisi nedeniyle Bayramören Ilçesi’nde 5 ve Çerkes Ilçesi’nde 4 olmak üzere 9 köy yolu ulasima kapandi.
Yetkililer, kapali yollarin ulasima açilmasi için çalismalarin baslatildigini bildirdiler.