Karatay Lavanta Festivali Etkinliklerle Başladı

KARATAY LAVANTA FESTİVALİ’NDE ETKİNLİKLER

Konya’da, Karatay Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Karatay Lavanta Festivali”, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Karaaslan Üzümcü Mahallesi Kosova Caddesi’nde yer alan 400 dönümlük lavanta bahçelerinde düzenlenen etkinliğe katılanlar, bol bol fotoğraf çektirerek anılarını ölümsüzleştiriyor. Etkinlik alanındaki stantlarda yer alan lavantalı dondurma, lavantalı gazoz, lavanta reçeli ve lavanta lokumu gibi lezzetleri deneyen misafirler, lavanta kolonyası, sabunu, kremi, tohumu ve yağı gibi doğal ürünlere de ilgi gösteriyor. Çocuklar için Kral Şakir, Niloya ve Kukuli karakterlerinin sahne alması, etkinliğe ayrı bir renk katıyor. Ayrıca etkinlik süresince Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserleri de müzikseverlerle buluşuyor.

LAVANTA BAHÇESİNİN ÖNEMİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, açılışta yaptığı konuşmada lavanta bahçelerine gösterilen ilginin kendileri için memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Lavanta bahçesinin kendileri için özel bir alan haline geldiğini vurgulayan Kılca, “Türkiye’nin en büyük lavanta bahçesini Konya’mıza kazandırdık. Daha önce moloz dökülen, atıl durumdaki bu bölgeyi temizledik, toprağı yeniden işledik ve Konya’nın iklimine en uygun bitkilerden biri olan lavanta ile buluşturduk. Böylece bu alanı çorak bir araziden rengarenk, huzur veren bir bahçeye dönüştürdük. Bu da sabrın ve emeğin gerçek hikayesidir.” şeklinde konuştu. Lavanta bahçesinin yanına Türkiye’nin dört bir yanından getirilen 190 farklı gül çeşidi de konukların ilgisini çekiyor.

ULUSLARARASI İLGİ

Kılca, etkinlikte Hollanda, Avusturya ve Kıbrıs’tan gelen misafirlerle buluştuklarını belirterek, “Karatay, değişen yüzüyle ziyaretçilerin yeni cazibe merkezi oldu. Herkes burayı görmek ve deneyimlemek istiyor. İnşallah festivalin beşincisinde de yine hep birlikte oluruz” dedi. Etkinliğe katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, katılımcıların yoğun ilgisinin yapılan işin kıymetini ve önemini açıkça gösterdiğini ifade etti. Programa; AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Mete Kuş, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve diğer yetkililer de katıldı.

ÖNEMLİ

Maden Yasası Değişikliği Çevreyi Etkiliyor

2025'te TBMM'ye sunulan yeni Maden Yasası, kamuoyunda geniş yankı buldu. Yasayla ilgili onay süreci ve detaylar merak ediliyor.

Ekrem İmamoğlu, Savcıyı Hedef Gösterdi, Yargılandı

Ekrem İmamoğlu, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklu bulunduğu cezaevinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nı tehdit ettiği gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Daha Fazlası!