Kars Ve Ağrı’da Anma Programları Gerçekleşti

KERBELA ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMLARI DÜZENLENDİ

Kars ve Ağrı’da, Kerbela şehitlerini anmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kars’ta, Hazreti Ali Çarşı Camisi önünde bir araya gelen kalabalık, ellerinde Türk bayrağı, Atatürk, Hazreti Ali ve Hüseyin’in posterlerini taşıyarak, yürüyüşe başladı. Yürüyüşe katılanlar arasından bir kişi, Hz. Hüseyin’i temsilen Zülcenah atıyla yola çıktı. Katılımcılar, Faikbey Caddesi’nden Işıklı Ehlibeyt Camisi önüne kadar mersiyeler eşliğinde yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Caddesi’ndeki Işıklı Camisi önünde şehitler için dua ettikten sonra, Kars Garnizon Şehitliği’ne giderek burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Ayrıca, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Bazı katılımcıların, Filistin ve İran bayrakları taşıdığı gözlemlendi.

AĞRI’DA ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde de anma programı düzenlendi. Ehlibeyt Yeşil Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, sabah erken saatlerde bir araya gelen vatandaşlar, asri mezarlık ve Yassıkaya köyünü ziyaret etti. Daha sonra, Ehlibeyt Yeşil Camisi’ne doğru yürüyen grup, ilahiler okuyup göğüslerine vurarak gözyaşı döktü. Program, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti ve Dernek Başkanı Mehmet Hanbaba bir konuşma yaptı. Ayrıca, Taşlıçay Kaymakamı Kübra Baka Kılıç ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak da organizasyona katıldı.

ÖNEMLİ

Aysun Koç, Dolunayın Etkilerini Yorumladı

Astrolog Aysun Koç, 10 Temmuz'daki Oğlak burcundaki dolunayın iş dünyası, siyaset ve bireysel sorumluluklar üzerinde etkili olacağını belirtti.

Şehitlerimiz Son Yolculuklarına Uğurlanıyor

Türkiye, Irak'taki bir mağarada metan gazı nedeniyle şehit düşen 12 asker için yas tutuyor. Cenaze törenlerinde duygusal anlar yaşanıyor; aileler acılarını paylaşıyor.

Daha Fazlası!