Kerkük’teki patlama ‘Ölü sayisi 21’

KERKUK - Irak'in kuzeyindeki Kerkük'te dün aksam saatlerinde meydana gelen siddetli patlamada ölü sayisi 21'e yükselirken yarali sayisi 24 olarak açiklandi.

Kerkük polisi vatandaslardan Cumhuriyet ve Azade hastanelerine gelerek kan vermelerini istedi. Kerkük Hastanesi’nden Dr. Nihat Ömer Velit 3 kisinin kayip oldugunu açiklarken, polis yetkilisi Adil Zeyneddin olay yerinde kayip üç kisiye ait cep telefonlari bulduklarini ve bugün ev ev aramalarin sürdügünü belirtti.

Patlamanin etkisiyle civardaki 20 isyerinin de hasar gördügü bildirilirken ölen polislerden birkaçinin yanarak can verdigi kaydedildi. Olayin yasandigi marketin aksam saatlerinde evine giden halkin alisveris yaptigi ugrak bir isyeri oldugu bildirildi.